Kod | TPIWY.SP.02 |
---|---|
Jednostka organizacyjna | Wydział Technologii Żywności |
Forma studiów | Niestacjonarne |
Poziom kształcenia | Podyplomowe |
Profil studiów | ogólnoakademicki |
Języki wykładowe | polski |
Limit miejsc | 30 |
Czas trwania | Dwa semestry |
Adres WWW | https://ksb.edu.pl/dyplomowany-piwowar/ |
Wymagany dokument | |
Zadaj pytanie |
(pokaż minione tury)
-
Rekrutacja na studia podyplomowe
Tura 1 (04.05.2022 00:00 – 10.06.2022 23:59)
Celem kształcenia w ramach studiów podyplomowych „Dyplomowany piwowar – technologia browarnicza z elementami techniki” jest przekazanie wiedzy studentom oraz nabycie przez nich umiejętności i kompetencji z zakresu technologii żywności, a w szczególności technologii browarniczej. Absolwenci studiów mogą być technologami w zakładach produkujących piwo, zarówno w skali rzemieślniczej jak i wielkoprzemysłowej. Ponadto Absolwenci nabywają kwalifikacje z zakresu projektowania produktów, podstaw inżynierii i techniki, kontroli jakości oraz utrzymania higieny w zakładzie. Posiądą oni wiedzę w zakresie planowania i zarządzania produkcją browarniczą, oraz zagadnień formalno-prawnych w tym segmencie działalności gospodarczej.
Terminy zjazdów w semestrze zimowym 2021/2022:
Zjazd 1: 9-10.10.2021
Zjazd 2: 27-28.11.2021
Zjazd 3: 11-12.12.2021
Zjazd 4: 22-23.01.2022
Zjazd 5: 19-20.02.2022
1. Wymagane jest posiadanie dyplomu ukończenia studiów (jedno z wymienionych: inż.; lic.; mgr; mgr inż.).
2. Pierwszeństwo w rekrutacji mają osoby zatrudnione w firmie sektora browarniczego (browar, słodownia, producent surowców dla przemysłu browarniczego, właściciel browaru). Kryterium oceniane na podstawie zaświadczenia wydanego przez pracodawcę.
3. W przypadku większej liczby kandydatów spełniających kryterium wymienione w pkt. 2 niż liczba miejsc - decyduje kolejność zgłoszeń.